aktietorget.blogg.se

Björn Borg

Publicerad 2013-10-01 10:45:23 i Allmänt,




BJÖRN BORG
: STRATEGI LIGGER FAST TROTS VD-BYTE - ORDFÖRANDE (Direkt)

2013-09-30 11:24

STOCKHOLM (Direkt) Björn Borg kommer att fortsätta att arbeta i enlighet med den nuvarande strategin, trots att bolagets vd Arthur Engel avgår.

Det uppger bolagets styrelseordförande Fredrik Lövstedt för Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är ingen dramatik i det här och det finns inga konflikter. Strategin ligger fast och vi har en väldigt bra ledningsgrupp som fortsätter sitt arbete", säger han.

Arthur Engel har efter fem år som vd för Björn Borg beslutat sig för att lämna bolaget. Just fem år var en tidsperiod som vd och styrelsen pratade om när Arthur Engel tillträdde, enligt Fredrik Lövstedt.

Styrelsen i Björn Borg har inte några vd-kandidater än, men arbetet med att ta fram en profil påbörjas nu.

"Processen inleds nu och vi tittar både internt och externt", säger Fredrik Lövstedt.

Även Arthur Engel uppger att det "inte finns någon dramatik" bakom hans beslut att lämna företaget.

"Det har varit fem intensiva år och jag längtar efter att göra något annat och ha en friare roll. Det är också ett bra läge för Björn Borg, eftersom vi har satt väldigt mycket och gjort väldigt mycket", säger Arthur Engel till Nyhetsbyrån Direkt.

Arthur Engel blir kvar som vd till dess att hans ersättare är på plats. Ingen deadline är satt för den processen och Arthur Engel är beredd på att det är han som kommer att presenteras Björn Borgs rapport för det tredje kvartalet, den 8 november.

"Jag får återkomma med vad jag ska göra. Jag ska i alla fall studera beteendevetenskap i vår och sedan har jag ju styrelseuppdrag i Marimekko", säger han.

På frågan om Björn Borg, likt andra detaljhandelskedjor, har märkt av en förbättring i konsumtionen på hemmamarknaderna den senaste tiden, svarar han:

"Jag delar uppfattningen att hemmamarknaden är något positivare. Det sade vi i rapporten för andra kvartalet, men vi vill se den utvecklingen ett tag till innan vi kan säga om det är en trend", säger han.

Under den tid som han kvarstår som vd ska Björn Borg fortsätta på den inslagna vägen med att bygga varumärket, fortsätta att utveckla sina marknader och bredda produktsortimentet.

"Vi arbetar med Finland, där vi köpte verksamhet tidigare i år, och England. Vi har en ny testbutik i Täby Centrum, som vi följer, och vår e-handelskanal är oerhört viktig som marknadskanal", säger Arthur Engel.

Aktien backar mer än index, ned 1,7 procent, på måndagsförmiddagen efter beskedet om vd-sortin. Björn Borg har sjunkit drygt 17 procent sedan årsskiftet.


Nyhetsbyrån Direkt

Detta skulle kunna innebära ett lyft om Björn Borg hittar en bra VD 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela