aktietorget.blogg.se

Dag efter dag

Publicerad 2013-10-13 20:05:10 i Allmänt,

Det har kommit till en väldigt tråkig punkt i Precise biometrix historia. Nu kommer det ta långt tid innan vi kan se någon ljus framtid där. 

Man får skylla sig själv. Det är en väldig lekstuga på börsen just nu. Många osäkra traders och oseriösa företag just nu så tänk på den lilla finstilta texten som står längst ner på alla banken. 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.




Cision Informationsföretaget Cision har beslutat att polisanmäla fredagens händelse då ett falskt pressmeddelande om ett bud på Fingerprint Cards sändes ut.

En preliminär utredning av morgonens händelse där ett falskt pressmeddelande distribuerades. Utredningen visar att bolaget följt sina rutiner och utsatts för ett utstuderat bedrägeri.

Personen som ligger bakom det falska pressmeddelandet angående Fingerprint Cards har i kontakterna med distributören Cision utgett sig för att vara Fingerprints vd Johan Carlström.

"Det var en individ som uppgav sig att vara från Fingerprint och uppgav sig för att vara vd för Fingerprint. Och agerade i dennes namn", säger Magnus Thell, chef för Cisions svenska verksamhet, till Nyhetsbyrån Direkt.

Tidigare under fredagen uppgav Helen Rigamonti, kundansvarig på Cision, för Bloomberg News att en kontaktperson från Fingerprint hade skickat pressreleasen till Cision, vilket alltså inte stämmer.

Så, som bedragare räcker det med att man ringer till Cision och utger sig för att vara vd för ett börsbolag för att ni skall skicka ut en release?

"Jag kan inte kommentera det exakt, men så enkelt är det inte riktigt", svarar Magnus Thell.

I övrigt är Magnus Thell fåordig kring händelsen med hänvisning till att ärendet nu skall utredas av polisen. Bolaget säger sig dock ha följt de vanliga rutinerna - rutiner som uppenbarligen inte varit tillräckligt säkra.

"Vi vidtar en del skärpningar i rutinerna nu", säger Magnus Thell.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela