aktietorget.blogg.se

Net Entertainment

Publicerad 2013-10-22 15:41:57 i Allmänt,

Bättre än väntat. Som alltid när det är Net Entertainment i krokarna så är dom långt över mina förväntningar. Själv så väntade jag mig ca 110 kr och köpte på 90 men vi har nu passerat det med råge och utdelningarna regnar, har vi tur kanske vi till och med kan se en extra utdelning beroende på hur året slutar i rapporten. 


Kvartalsrapport
  Net Entertainment ökar vinsten det tredje kvartalet och överträffar analytikernas förväntningar. Kostnaderna blev lägre och intäkterna högre än bolaget väntat sig.

Net Entertainment redovisar ett rörelseresultatet på 44,5 miljoner kronor. Väntat var 38,8 miljoner, enligt SME Direkts konsensussammanställning.

Nettoomsättningen uppgick till 153 miljoner kronor, mot väntade 148 miljoner, och rörelsemarginalen blev 29,1 procent. Där låg konsensusprognosen på 26,2 procent.

Net Entertainments kostnader var något lägre än förväntat under det tredje kvartalet.

Det skriver bolaget i rapporten som tidigarelades till tisdagsmorgonen.

"Tredje kvartalets kostnader påverkas i regel av säsongseffekter under sommarmånaderna i form av lägre resurskostnader. Säsongseffekten var något större detta år jämfört med bolagets förväntningar", skriver Net Entertainment.

Kommande kvartal finns det "fortsatt behov av att öka antalet resurser i bolaget".

Även intäkterna var högre än vad bolaget hade förväntat sig inför det tredje kvartalet. Detta beroende på att installationsavgifter som väntades komma under det fjärde kvartalet kom redan under det tredje.

Net Entertainments rörelsemarginal i det tredje kvartalet uppgick till drygt 29 procent. I bokslutskommunikén spådde bolaget att marginalen fram till och med det tredje kvartalet skulle ligga i linje med 25,7 från det fjärde kvartalet 2012 och att den sedan skulle öka i det fjärde kvartalet 2013.

"Men med anledning av marginalhöjningen redan i tredje kvartalet kan bolaget inte längre säga att marginalen kommer öka ytterligare under fjärde kvartalet", förtydligar bolaget.

Nyhetsbyrån Direkt

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela