aktietorget.blogg.se

Börsraketer

Publicerad 2013-09-24 09:45:00 i Nyheter,

Här är årets hetaste börsraketer

Årets snabbaste börsraket har rusat långt över 1000 procent hittills i år. Det är filmtjänsteföretaget Mavshack som ligger bakom framfarten. Men en mängd aktier har stigit hundratalsprocent under året.

 

FOTO: COLOURBOX

Teknikföretaget Fingerprint Cards har rusat på börsen hittills i år, som SvD skriver i dagens tidning - även om en tvärvändning har skett i dag. Men bolaget, som lämnat in en anmälan om misstänkt kursmanipulation, är långt ifrån bäst på börsen.

Den i särklass största rusningen står filmtjänsteföretaget Mavshack för, bolaget har stigit med 1443 procent sedan årsskiftet.

Men även fastighetsbolaget Ruric, med fokus på Ryssland, har stigit kraftigt. Bolaget, med pensionsbolag som Alecta och Avanza Pension som ägare, har rusat 1300 procent i år.

Det lilla bolaget Josab International, som säljer ekologiska vattenreningslösningar, är en annan kursraket. Bolaget har rusat nära 700 procent i år. Även här har Avanza Pension, med 8,6 procent av ägandet, fått vara med på lyckoturen. Men bolagets största ägare är en privatperson, Tomas Lennart Askinger, som innehar 60,2 procent av röster och kapital.

TV- och datorspelbolaget Starbreeze är en annan kursvinnare med en utveckling på över 650 procent hittills i år. Där efter kommer de mindre bolagen Star Vault och Obducat, som båda stigit omkring 450 procent.

Förlorarlistan toppas av det krisade gruvbolaget Nordic Mines, som tappat 92 procent i år. Ljusningen tycks inte vara i sikte, så sent som i augusti visades de senaste kvartalssiffrorna.

Nordic Mines gjorde en förlust på 26,6 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan sättas i relation till att bolaget hade 48,8 miljoner kronor i likvida medel vid kvartalets slut. Nordic Mines ansökte om rekonstruktion strax efter kvartalets slut

Källa: SvD 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela