aktietorget.blogg.se

Knäcker myten!

Publicerad 2013-09-26 18:38:03 i Nyheter,

Jag tänkte ta det med Precise Biometrics som jag hade en liten tanke kring. 
 lite bakgrundsfakta:
VD säljer ca 1 900 000 aktier cirkus och har kvar 1 600 000 teckningsoptioner. 
 Vilket med sådan stor ökning under kort tid blir mycket pengar 
https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2013/09/17/precise-vd-dumpar-aktier.html
 Varför han gjorde detta var för att han gick igenom en skilsmässa

Strax därefter så pressas kursen ner utav några tyska hackare(Germanys Chaos Computer Club)  som lyckats knäcka koden för systemet. 
 Det hackarna ville bevisa var att dom kunde göra det och överbevisa sig själva. Nu när kursen är låg skulle VD:n kunna köpa in sig efter ett tag när oron lagt sig. Detta innebär stora pengar så varför inte. Det känns nästan lite konstigt med detta sambandet eller får inte ni också den magkänslan. 
 Om man nu ska komma till en sak som är ganska relevant med är ju varför folk säljer. För det vet dom nog inte själva. Det finns inget hot egentligen i detta utan det är mer en kvalitétsstämpel med ett system som är omöjligt att hacka. 

Om man då tar ICA som ett exempel eftersom det ligger en bit ifrån så skulle man kunna få det företaget på fall imorgon om det var så.. 
 Alla företag är sårbara mot attacker av denna form. Det var alltså bara så att det var detta företaget som de valde att ge sig på. 
 Jag vill inte värdera själva aktien till skyerna för det är den inte riktigt värd. Själv så är ju verkligheten så att det finns mycket framtid att ge. en avvakta flag eller behåll beroende på var man står ger jag denna aktien

källa: Placera

Mestadel av fakta tages från DI, Placera eller SvD

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela